Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 29.11.2007

Додељени рачунари и лаптопови учесницима акције ”Цвеће – симбол естетике и лепоте”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,29. новембар – У Скупштини Војводине уручени су рачунари и лаптоповипредставницима 35 школа из Србије и Војводине, учесницима еколошке акције«Цвеће – симбол естетике и лепоте&рдqуо;. Акцију је организовала Скупштина Војводине,уз подршку “Ротарy Клуб Берн Цхристиффел&рдqуо; из Швајцарске и Ротарy Клуба из Новог Сада, који је за награђенешколе обезбедио укупно 140 рачунара и 23 лаптопа. Циљ акције «Цвеће – симболестетике и лепоте&рдqуо; био је да ученици заједно са својим професорима оплемене иуреде радни простор и двориште у својим школама. Тако су ученици сређиваликабинете биологије, уређивали травњаке, садили сезонско цвеће, правили полице ижардињере за цвеће.
Додели награда присуствовао јепотпредседник Скупштине Војводине Шандор Егереши, који је истакао да језахваљујући брачном пару Ћесаров, Даниели и Веселину из Ротарy клуба, од 2003.године, када је покренута акција “999 рачунара за школе у Србији и Војводини&рдqуо;,уручено је 500 рачунара војвођанским основним и средњим школама.
– Ова акција наставиће се инаредних година. Веома је важно да младима помогнемо да се боље припреме забудућност – рекао је Шандор Егереши захваливши се добитницима награда што суучествовали на конкурсу.
Брачни пар Ћесаров, поредрачунара школама, поклонио је данас и две хиљаде франака Дечјем селу у СремскојКаменици. Према речима директора Браниславе Блабан овај новац биће употребљенкао помоћ штићеницима који су напустили Дечје село и засновали своје породице.

fixed-img