Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 24.03.2023

Додељени уговори високообразовним установама вредни 24 милиона динара

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио је данас уговоре представницима високообразовних установа чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина, на основу два јавна конкурса. Реч је о конкурсу за суфинансирање набавке машина, опреме и нематеријалне имовине у установама високог образовања и конкурсу за суфинансирање текућих поправки и одржавање зграда, објеката и опреме установа студентског стандарда. У те сврхе издвојено је укупно 24 милиона динара.

Поздрављајући присутне, секретар Милошевић је рекао да је ово година у којој се очекује пун замах бриге о студентском  стандарду.

„Поред шест милиона динара издвојених за студентске центре у Новом Саду и Суботици по конкурсу за суфинансирање текућих поправки и одржавање зграда, објеката и опреме установа студентског стандарда, наредних недеља очекује се и инвестиција од 40 милиона динара за Студентски дом у Сомбору, али и одређене инвестиције истог обима и за Студентски центар у Новом Саду“, рекао је секретар Милошевић нагласивши да је то конкретан пример како Покрајинска влада брине о студентима, не само када је у питању студирање већ и њихов стандард.

„Започета је и изградња студентског ресторана, а у другој половини 2023. године биће завршен и Студентски културни центар. Тиме смо у овој години сублимирали све напоре пројектних активности и финансијске подршке Покрајинске владе и других партнера зарад повећања квалитета живота студената“, закључио је Милошевић.

Секретар је нагласио да је на основу конкурса за суфинансирање набавке машина, опреме и нематеријалне имовине ове године опредељено 18 милиона динара и додао да се приликом расподеле средстава водило рачуна о потребама високообразовних установа, с циљем обезбеђења квалитета наставног процеса и научноистраживачког рада.

„Ове године Универзитету у Новом Саду пружамо подршку за набавку опреме потребне за реализацију једног међународног пројекта, јер нам је битно да Универзитет и убудуће има добру динамику реализације и да буде средиште наших активности када су у питању међународни пројекти. Покрајинска влада ће и у наредном периоду и те како помагати високообразовним установама јер тамо где нема научне активности, и квалитет високог образовања је веома упитан“, навео је Милошевић.

Проф. др Љиљана Андријевић са Катедре за биохемију Медицинског факултета у Новом Саду истакла је овом приликом да ће средства која је Медицински факултет добио по овом конкурсу помоћи у опремању лабораторије која ће знатно унапредити научни рад не само њене матичне катедре већ и других катедара тог факултета, а биће и ослонац за још успешнију билатералну сарадњу са универзитетима из околних земаља.

Ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић захвалио је на подршци Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, која, како је рекао, доприноси препознатљивости Универзитета и наше академске мисли у свету.

У име Студентског центра у Новом Саду присутне је поздравио директор Зоран Мартиновић, који је изразио захвалност Покрајинској влади на континуираној сарадњи и подршци која за резултат има стално повећање квалитета студентског стандарда.

Ове године средства на основу поменута два јавна конкурса добили су Студентски центри у Новом Саду и Суботици, Универзитет у Новом Саду, 11 факултета Универзитета у Новом Саду и шест високих школа струковних студија чији је оснивач АП Војводина.

fixed-img