Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, петак, 26.10.2007

Др Габор Лоди примио зрењанинске средњошколце

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,26. октобар – Потпредседник Извршног већа Војводине др Габор Лоди био једомаћин ученицима и професорима ХПТШ «Урош Предић» из Зрењанина. Зрењанински средњошколци, који су и чланови ђачког парламента у школи «Урош Предић», посетилису данас Извршно веће како би се ближе упознали са надлежностима и начиномфункционисања покрајинске администрације.Др Габор Лоди упознао је госте саисторијатом и најзначајнијим активностима установе коју су посетили, те сањеном садашњом организацијом и саставом. Лодије посебно истакао да је Покрајинска влада однедавно постала једина електронскаВлада у држави.
– Ради што боље комунакацијеизмеђу запослених и бржег и ефикаснијег рада уведен је потпуно нов и  модерен начин комуникације – рекао јепотпредседник Лоди. У плану је иизрада још савременијег система, који би требало да омогући и електронскукомуникацију између грађана и Владе. Лоди је упознао ученике и са податком да уВојводини живе припадници 27 нација, излазе часописи на 20 језика, а да је уПокрајинском парламенту у службеној употреби шест језика.
– Важно је да негујетеразличитост коју Војводина има, јер је то једна од њених највећих предности ивредности, која је чини «Европом у малом» – рекао је Лоди.Будући да су већина ученика, којису били гости потпредседника Лодија, матуранти, посебно их је занимало на којиначин је прихваћен Болоњски процес и колико се нови система образовањаразликује од досадашњег. Са овим процесом, и његовим предностима, упознао их је помоћник покрајинског секретара заобразовањеи и културу, Бранко Видицки.

fixed-img