Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 12.09.2023

Драгана Милошевић на отварању 163. сезоне Српског народног позоришта

Читај ми

Читај ми
AA

На сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта у Новом Саду вечерас је у присуству  покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић,  гала концертом  свечано отворена 163. сезона нашег најстаријег националног театра.

Тим поводом Милошевићева је истакла да Српско народно позориште из године у годину, из сезоне у сезону, превазилази сопствене критеријуме, односно стандарде уметничког квалитета и да се исто очекује и од 163. сезоне, која је вечерас најављена гала концертом,  већ сутра биће одржана и премијера драме, а крајем овог месеца и премијера балета „Копелија“.

„Покрајинска влада је преко Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, као оснивача, усвојила програм и план рада нашег најстаријег националног театра и судећи по том програму ова сезона биће веома садржајна и богатa“, нагласила је  Милошевићева и додала да је захваљујући бројним инвестиционим улагањима у претходним годинама појачан  квалитет сцене.

Она је подсетила да је до сада уложено непуних четири милиона евра у опремање, технику, расвету, озвучење, климатизациони систем, у обнову фасаде, као и у поправку ротационе бине на сцени „Јован Ђорђевић“, која дуго времена није била у функцији.

Драгана Милошевић је истакла и да ће до краја ове године бити завршено  озвучење на малој сцени, као и реконструкција улазне надстрешнице.

Гала концерту присуствовали су и Дејан Савић саветник председника Републике Србије и в.д.управника Српског народног позоришта Зоран Ђерић.

fixed-img