Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 23.12.2021

Драгана Милошевић отворила  9. изложбу фотографија „Објективно“

Читај ми

Читај ми
AA

„Бити у право време на правом месту, забележити тренутак, у њему ухватити емоцију и дочарати је кроз фотографију, јесте прави задатак фоторепортера и фотографа. То што ви радите је права уметност, јер је фотографија трајни запис тренутка“, рекла је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић на отварању 9. изложбе фотографија „Објективно“ у Музеју Војводине.

Она је додала да је посебна част отворити изложбу фотографија, чији су аутори колеге са којима се свакодневно сусреће на разним дешавањима, и захвалила се Фото асоцијацији Војводине и Музеју Војводине, који су посетиоцима приредили овај ужитак.

„У селекцији од преко 400 пристиглих радова, сигурно је било тешко одабрати оне које су данас представљени“, рекла је ресорни секретар Драгана Милошевић и додала да је ова изложба прилика да видимо како  фотографи и фоторепортери креативно и трајно негујете своју професију.

Милошевићева је још додала да данас сви живимо еру фотографије, те да је  она наша свакодневица.

„Зато је потпуно природно да ресорни секретаријат подржи пројекте који негују креативност, истрајност и уметност стварања“, апострофирала је Милошевићева и додала да је недавно на отварању Светског бијенала студентске фотографије на то подсетила и младе студенте.

Секретар Драгана Милошевић најавила је отварање „Музеја 20 21“  у којем ће на једном простору бити сачувано и приказано богато стваралаштво и значајни културни домети Новог Сада и Војводине у 20. и 21. веку на савремен техничко-технолошки начин.

Она је нагласила да ће фотографија имати своје место у том простору, и изразила наду да ће следећа изложба бити у новом музеју.

Селектор овогодишње изложбе Слободан Шушњевић и организаор Дарко Дозет рекли су да је од пристиглих, више од 400 радова, за изложбу одабрано 86 фотографија од 41 аутора.

На изложби  су  представљени радови  многобројних значајних фотографа, као и оних мање афирмисаних, који стварају из љубави, али на једном изузетно високом нивоу.

fixed-img