Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 16.07.2024

Гојковићева и амбасадор Сирије о унапређењу сарадње

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић састала се данас са амбасадором Сиријске Арапске Републике Мухамедом Хаџ Ибрахимом са којим је разговарала о могућностима унапређења сарадње.

Гојковићева је истакла да Србија и Сирија имају одличне дуге билатералне односе, без отворених питања, те да добру политичку основу треба искористити за јачање сарадње у економској сфери.

Председница је захвалила амбасадору на томе што Сирија није признала једнострано проглашену независност Косова и Метохије и што је гласала против Резолуције о Сребреници, чиме је, како је оценила, показала да је наш искрени пријатељ.

Према њеним речима, формирање Мешовите сиријско-српске комисије за економску, трговинску, научну и техничку сарадњу, у коју ће бити укључена и Покрајинска влада, допринеће унапређењу економске сарадње наших земаља.

Саговорници су се сагласили да су могућности за сарадњу бројне, пре свега у областима пољопривреде, грађевинарства и образовања.

Амбасадор Хаџ Ибрахим рекао је да је обострани циљ унапређење и јачање односа наших земаља, захваливши овом приликом на помоћи коју је Србија пружила Сирији након земљотреса и за време кризе.

Он је у разговору навео да је провинција Алеп заинтересована за успостављање сарадње са АП Војводином, која би била озваничена потписивањем споразума, нагласивши да је то прилика да се добри односи Србије и Сирије додатно унапреде.

fixed-img