Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 23.05.2024

Гојковићева и Апарисио: Интензивнија српско-шпанска економска сарадња

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић примила је данас амбасадора Краљевине Шпаније у Републици Србији Хуана Хосеа Санса Апарисија и том приликом истакла пријатељске односе и добру билатералну сарадњу коју Србија и Шпанија имају, као и могућности за даље јачање сарадње повезивањем у бројним областима.

Гојковићева je нагласила значај узајамне подршке Србије и Шпаније када је у питању територијална целовитост наших држава, и захвалила Шпанији на континуираној подршци у процесу европских интеграција Србије.

Председница Гојковић и амбасадор Апарисио оценили су да је од заједничког интереса додатно унапређење економске сарадње и трговинске размене.

У разговору су истакнуте могућности за даље јачање односа у бројним областима од заједничког интереса, као што су саобраћајна инфраструктура, пољопривреда, прехрамбена индустрија, образовање, обновљиви извори енергије и туризам.

Саговорници су посебно нагласили сарадњу у култури и повезивање наших институција и делатника у тој области. Тим поводом, амбасадор Апарисио напоменуо је активно деловање шпанског Института „Сервантес“, који ове године обележава 20 година рада у Београду.

fixed-img