Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 19.08.2024

Гојковићева и Хил обишли учеснике регионалног кошаркашког кампа на Фрушкој гори

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кристофер Хил обишли су данас учеснике 16. регионалног кошаркашког кампа „I came to play“, који се традиционално одржава на Летенки, на Фрушкој гори, а који је ове године окупио више од 100 младих из региона.

Поздрављајући учеснике, председница Гојковић је ову манифестацију назвала кампом пријатељства, толеранције и спорта, подсетивши на то да се  одржава још од 2008. године.

„То показује велики квалитет овог кампа, јер све што траје толико дуго, значи да је изузетно вредно. Важно је да подржавамо овакве акције и манифестације пријатељства“, изјавила је Гојковићева.

Председница је истакла да спорт спаја људе и да се кроз кошарку, али и спорт уопште, уче праве вредности.

„Најважнија порука овог кампа и вашег дружења биће стицање нових пријатељстава која ће остати за цео живот“, рекла је председница Гојковић.

Амбасадор Хил је казао да је овај камп добра иницијатива којој Амбасада пружа подршку, као и да је задовољство видети много младих спортиста и кошаркаша из више земаља региона. Он је оценио да најбоља пријатељства настају на терену, јер чланови истог тима остају пријатељи за цео живот.

Догађају су присуствовали и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Данијел Жупић, директор спортске организације „I came to play“ Михајло Делић, наш прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ и други.

 

 

fixed-img