Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 25.09.2024

Гојковићева и Вучевић у обиласку Сремске Митровице

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић и председник Владе Србије Милош Вучевић посетили су данас Сремску Митровицу, и том приликом састали се са градоначелником Браниславом Недимовићем.

„Сремска Митровица мора да искористи своје изузетне туристичке потенцијале, јер археолошко налазиште које има је реткост у Европи. Подржаћемо развој овог града како би он постао град културе с обзиром на то да се ускоро завршава реконструкција зграде Позоришта „Добрица Милутиновић“, велика инвестиција Покрајинске владе. Сремска Митровица је испунила све услове за модеран град“, навела је председница Гојковић.

Биће то прилика, према њеним речима, да Сремску Митровицу предложимо за град културе 2027. године, јер има све потенцијале за то.

„Сремска Митровица има јасну визију шта треба да ради на развоју. У претходном периоду урађено је много на побољшању инфраструктуре, отварању нових радних места и доласку нових инвестиција. Желимо да покажемо да овај град има богату историју и традицију“, истакао је премијер Вучевић.

Председница Гојковић заједно са премијером Вучевићем и градоначелником Недимовићем обишла је Основну школу „Јован Поповић“,  и мултифункционалне терене, инвестиције које је финансирала Покрајинска влада, затим фабрику „Metalfer Steel Mill“ за производњу челичних производа и Царску палату.

Овом приликом најављена је и заједничка седница Владе Републике Србије и Покрајинске владе која ће се одржати 23. октобра и биће посвећена најважнијим пројектима у Војводини.

fixed-img