Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 23.09.2024

Гојковићева у Бездану: Неће бити потребе за увођењем ванредне одбране од поплава

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић обишла је данас преводницу у Бездану како би се уверила у спремност ЈВП “Воде Војводине” и градског штаба за ванредне ситуације у Сомбору за деловање у односу на очекивани водени талас.

Као шеф Покрајинског штаба за ванредне ситуације истакла је да је веома важно то што су и покрајински и републички штаб одржали ванредне седнице пре него што се опасност од поплава приближила нашој земљи, пре свега Бездану као првој тачки која би евентуално била захваћена поплавама.

“Успели смо превентивно да реагујемо и “Воде Војводине” и локалне самоуправе и МУП, односно сви који су укључени у овај процес реагују на време, тако да можемо помало и да одахнемо”, рекла је председница Гојковић.

Председница је додала да је заједно са директором ЈВП “Воде Војводине” Срђаном Кружевићем и градоначелником Сомбора Антонијом Ратковићем, на терену видела да је стање такво да даје сигнале да смо избегли највећу опасност.

“Пик воденог таласа се очекује уторак на среду. На терену видимо да нећемо имати ванредне одбране од поплава, али бићемо и даље опрезни и спремни и са људством и опремом”, рекла је Гојковићева додајући да људи који станују у местима у близини Дунава могу да буду мирнији.

Директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић рекао је да се очекује да водостај порасте за још око 15 центиметара, а да након тога очекује да наступи стагнација.

„Дунав ће се излити у појединим насељима која су бесправно грађена, ван зоне одбрамбене линије од поплава, али ЈВП „Воде Војводине“, као друштвено одговорно предузеће, биће у контакту са локалним самоуправама како би се помогло тим људима“, изјавио је Кружевић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић рекао је да су све службе укључене у праћење стања на терену, да се прате упутства надлежних из „Вода Војводине“, те да локална самоуправа стоји на располагању за сваку врсту помоћи људима који имају имовину у небрањеном подручју.

 

fixed-img