Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 15.09.2006

”Интегрисани развој социо-економског развоја басена средњег тока Дунава”

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић примио је Сајмона Џонсона, менаџера пројекта "Интегрисани план социо-економског развоја заснован на рехабилитацији басена средњег тока реке Дунав и система унутрашњих пловних путева Србије"Нови Сад, 1. септембар – Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић примио је Сајмона Џонсона, менаџера пројекта "Интегрисани план социо-економског развоја заснован на рехабилитацији басена средњег тока реке Дунав и система унутрашњих пловних путева Србије". Пројекат финансира Европска унија преко Европске агенције за реконструкцију и развој, а главни координатор је Министарство за економске односе са иностранством Владе Србије.
Према речима Сајмона Џонсона, основни циљ пројекта је да се идентификују приоритети у области инвестиција и стварања нових могућности запошљавања у региону Дунава, у Србији. Будући да је Војводина значајно подручје, обухваћено овим пројектом, Сајмон Џонсон је упознао покрајинског секретара Синишу Лазића са досадашњим активностима на реализацији пројекта и са проблемима који су идентификовани, као и са могућностима да се Војводина преко ресорног покрајинског секретаријата укључи у његову реализацију.

Покрајински секретар за привреду Синиша Лазић је нагласио да, у оквиру 14 приоритетних програма привредног развоја Војводине, посебан значај има развој наутичког туризма. Он је додао да ће Покрајински секретаријат за привреду, до краја септембра, завршити Студију мрежа марина Дунава у АП Војводини, стратешки документ који обухвата 56 микролокација на Дунаву. Такође, Лазић је упознао Џонсона и са пројектом "Подршка водоснабдевању", који је реализовао Покрајински секретаријат за привреду.
На састанку је договорено да се Покрајински секретаријат за привреду активно укључи у рад експертских група, које раде на реализацији пројекта "Интегрисани план социо-економског развоја заснован на рехабилитацији басена средњег тока реке Дунав и система унутрашњих пловних путева Србије". Договорена је и непосреднија сарадња са републичким Министарством за економске односе са иностранством.
fixed-img