Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.02.2023

Иванишевић најавио представљање Војводине на 44. Међународном сајму туризма у Београду – од класике до магије 

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић одржао је конференцију за медије поводом учешћа Секретаријата на предстојећем 44. Међународном сајму туризма у Београду, који се одржава од 23. до 26. фебруара.

Учесници конференције су били суорганизатори и коизлагачи, директор Гаранцијског фонда АП војводине Ђорђе Раковић и секретар Удружења винара и виноградара „Срем – Фрушка гора“ Слободан Спасовски.

Секретар Иванишевић је најавио да ће на Међународном сајму туризма Војводина бити представљена на павиљону Секретаријата од преко 200 квадрата у оквиру кампање под слоганом „Од класике до магије“, који најбоље одсликава њене особености.

Он је истакао да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам заједно са Гаранцијским фондом АП Војводине настојати да успешно представи различите садржаје из наше покрајине, а да ће поред представљања корисника ознаке „Најбоље из Војводине“, бити промовисане и манифестације, док ће посебан дан бити посвећен младима у туризму и образовном систему у овој области.

„Пре непуне три године почели смо са реализацијом кампање ‘Заједно’, а сада настављамо са кампањом ‘Од класике до магије – а то је Војводина’. Реч ′заједно′ је кључна реч којом се водимо приликом наступа како на овој, тако и на свим другим сајамским манифестацијама. Наш наступ не би био могућ без сарадње са Гаранцијским фондом АП Војводине, а не би био ни толико садржајан да ту нису пријатељи из Удружења ′Срем – Фрушка гора′. Четири дана је мало да би се представило све што желимо. У четвртак почињемо са отварањем Винске улице, али истовремено на павиљону Секретаријата у Хали 1 Београдског сајма већ првог дана креће излагање корисника ознаке ‘Најбоље из Војводине’. У петак, у 12 часова, заједно отварамо павиљон Секретаријата, док ће нас у свему пратити и млади у туризму, јер желимо да што већем броју младих помогнемо да се определе за упис у оне установе које се баве образовањем кадрова у туризму. У суботу је дан манифестација, које су важан сегмент туристичке понуде АП Војводине, почев од ′Егзита′, ’Tour de Fruška’, ноћних базара, које генеришу безмало 300.000 посетилаца манифестација на територији Покрајине. Последњи дан је посвећен женском предузетништву и старим занатима“, појаснио је секретар Иванишевић, додавши да је циљ наступа на овогодишњем сајму свакако бесплатно представљање корисника средстава Секретаријата у овим областима.

Говорећи о актуелним показатељима у области туризма, секретар Иванишевић је истакао да је 2022. година била рекордна, чак и у односу на референтну 2019. годину. Према његовим речима, улагање Секретаријата у ову област у протекле две године од преко 500 милиона динара дало је резултате, те да је оно што карактерише Војводину културни и верски туризам, гастро-туризам и винска понуда.

„Управо је завршен и конкурс Покрајинског секретаријата за привреду и туризам за туристичке посленике у износу од преко 300 милиона динара, који ће им знатно помоћи да спремно дочекају овогодишњу туристичку сезону“, рекао је Иванишевић и додао да је важно да се време боравка гостију у Војводини продужило, да су за празнике сви смештајни капацитети попуњени, а да је највише страних туриста из земаља региона.

„Предстојећи Сајам туризма у Београду је још једна слика добре сарадње Секретаријата и Гаранцијског фонда АПВ. Учешће Фонда је засновано на промоцији наших гарантних линија везаних за туризам и виноградарство, односно за произвођаче вина. Фонд има десет гарантних шема, које покривају све линије из области пољопривреде и привреде. Презентоваћемо линије за куповину нове опреме, за куповину пољопривредног земљишта, изградњу објеката, складишта, хладњача. Виноградари и они који се баве туризмом у Гаранцијском фонду имају озбиљног пословног партнера који може да им обезбеди повољније услове на финансијском тржишту“, истакао је директор Ђорђе Раковић, додавши да корисници могу да са гаранцијом Фонда код банака добију нижу каматну стопу, дужи грејс период и ануитете плаћања кредита по сопственом избору.

Секретар Удружења „Срем – Фрушка гора“ Слободан Спасовски рекао је да Удружење пети пут у сарадњи са Секретаријатом учествује на Сајму туризма у Београду, те да ће њихов штанд бити у Хали 1а, која повезује хале 1 и 2, а осмишљен је да изгледа као „Винска улица“, која ће бити отворена првог дана Сајма. Удружење, које тренутно броји 109 чланова, од којих је 65 регистрованих винарија, представиће 20 винарија, као и две винарије које су носиоци два престижна трофеја на сајму “Wine Vision“. Чланови овог удружења управо се припремају за предстојећи лондонски „Декантер“.

fixed-img