Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 28.08.2024

Иванишевић најавио шесту „Ауто-мото берзу“ у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

На данашњој конференцији за медије поводом предстојеће манифестације шесте по реду „Ауто- мото берзе” која ће бити одржана на Новосадском сајму од 6. до 8. септембра 2024. године, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, обратили су се ресорни секретар др Ненад Иванишевић и председник Савеза возача Војводине Марко Топо.

Циљ манифестације јесте помоћ локалним понуђачима и потенцијалним купцима половних возила да на једном месту и на једноставан начин остваре своје интересе. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са богатом понудом аутомобила, моторима, квадовима, ауто-козметиком и опремом.

Секретар Иванишевић је нагласио да је ово једна од најзначајнијих манифестација на територији АП Војводине захваљујући којој су смештајни капацитети у Новом Саду већ попуњени,  што је један од кључних разлога за подршку „Ауто-мото берзи“.

„Према последњим показатељима, манифестације у 2024. години, у Војводини, посетиће преко 500 хиљада посетилаца. Сличну манифестацију смо имали на платоу испред СПЕНС-а, када у Новом Саду није било више слободних места за смештај, а ово је још већа манифестација. Све оне промовишу, пре свега, Републику Србију и АП Војводину и нашу могућност да организујемо врхунске приредбе”, рекао је Иванишевић и додао да је веома значајан и међународни аспект ове изложбе, односно посета страних учесника и туриста који заједнички раде на промоцији Војводине.

Председник Савеза возача Војводине Марко Топо је изнео да се ове године промовише и кампинг, са преко 40 кампера у понуди.

„Укључили смо доста нових такмичења у области тјунинга и старовремених возила, због чега имамо велико присуство учесника из региона, а пуно пажње смо посветили и безбедности у саобраћају“, рекао је Топо и подсетио да се врата Сајма за ову манифестацију отварају у петак, 6. септембра у подне.

У Аули Новосадског сајма, Хали Мастер, Хали 1, као и у оквиру отвореног простора, посетиоци ће имати прилику да виде изложбу која подразумева и тематске целине, па ће за љубитеље класичних форми, бити могуће да се упознају са олдтајмерима и њиховим историјским значајем, о чему ће их информисати власници или чланови организационог тима.

У склопу манифестације, осмишљен је и посебан сегмент − изложба модификованих возила, трка дронова, тјунинг такмичења, као и скуп одређених клубова и удружења. 

fixed-img