Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 26.07.2024

Иванишевић са учесницима омладинског кампа у оквиру пројекта „Истражимо Србију“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас, у Иригу, дочеку учесника спортско – рекреативног кампа у оквиру пројекта „Истражимо Србију“, који окупља 160 младих, од 12 до 18 година, из Босне и Херцеговине.

Пројекат реализије Развојни центар Војводине, а подржан је преко Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

Секретар Иванишевић је истакао да је важно подржати пројекте који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

„За ове младе људе важан је долазак у матицу. Важно је и да од малих ногу путују, и да схвате значај путовања“, рекао је Иванишевић додајући да имају прилику да бораве на једној од најлепших фрушкогорских локација, у општини Ириг.

Он је додао да овај пројекат промовише Србију, а посебно АП Војводину као најбрже растућу регију у земљи, што је резултат заједничког рада Владе Србије и Покрајинске владе, пре свега на изградњи инфраструктуре.

Иванишевић је истакао да је Покрајински секретаријат за привреду и туризам у претходном периоду у општину Ириг уложио преко 30 милиона динара.

„Свака општина на територији АП Војводине, имала је подршку ресорног секретаријата, што показују и резултати. У првих пет месеци је у Војводини повећан број долазака за преко девет одсто у односу на рекордну 2023. годину“, изјавио је Иванишевић.

Према речима Марка Келембера, председника Развојног центра Војводине, камп се одржава другу годину заредом. Ове године, од 25. јула до 29. августа, обухватаће разноврсне едукативне, културне, спортске и туристичке активности.

Заменик председника Општине Ириг Миодраг Бебић, истакао је да је значајно то што ће деца боравити на територији општине на којој се налази више од половине фрушкогорских манастира.

„Као добри домаћини, представићемо овим младим људима културно-историјски и туристички потенцијал наше локалне самоуправе, али и лепоте Националног парка „Фрушка гора“, навео је Бебић.

Поред Ирига, учесници пројекта бораве и у Београду.

fixed-img