Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 22.12.2022

Иванишевић на шестом стручном семинару Факултета политичких наука о важности студентске праксе и пословној етици

Читај ми

Читај ми
AA

„Образовање је најважније како за лични, тако и за професионални развој, и веома је важно употпунити га. Будите поносни на чињеницу да сте студенти једног од најпрестижнијих факултета у нашој земљи, не само на Београдском универзитету. По завршетку форума, када одете кућама, размислите како ћете зарадити новац сутра, које су све могућности пред вама. Све је у реду у теорији, али је потребно причати о томе, размишљати о пракси. Зато је образовање веома важно, а важно је и да посетите АП Војводину, која је данас, између осталог, ИТ центар Балкана”,  истакао је покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обраћајући се студентима на Факултету политичких наука на отварању шестог стручног семинара под називом „Студентски привредни форум“.

Форум организује Центар за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ), у сарадњи са Факултетом политичких наука, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства туризма и омладине, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Канцеларије за младе Града Београда.

Циљ Форума је да се студенти уведу у реалан пословно-друштвени живот, стекну предузетничку перцепцију и оспособе се за живот изван зидова и оквира Факултета.

Иванишевић је говорио и о актуелним привредним токовима, о важности предузетништва, неговању и унапређењу приватног сектора, јачању микро, малих и средњих предузећа као окоснице привреде, као и о подстицајним мерама Секретаријата који су креирани на основу рада на терену и разговора са привредним и туристичким посленицима.

Он је позвао управу Факултета и све студенте заинтересоване за стицање практичних знања да организовано посете Војводину и увере се у њене привредне, а посебно производне, услужне и туристичке потенцијале.

На отварању скупа су учествовали и продекан Факултета политичких наука проф. др Дарко Надић, државна секретарка у Министарству туризма и омладине Милена Поповић, председница Управног одбора ЦЕДЕМ-а Маша Врачар и заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Немања Марковић.

Панели Форума су посвећени женском предузетништву у Републици Србији, ивент менаџменту и могућностима за успешно пословање у том домену, улози друштвених мрежа у пословању, иновативном предузетништву и зеленој економији.

fixed-img