Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 20.06.2024

Иванишевић на Скупштини Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора“

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић учествовао је данас на 13. редовној Годишњој скупштини Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора“, на којој је изабран за почасног члана Удружења.

Овом приликом, Иванишевић је истакао значај Удружења и представио планове, програмске мере, подстицаје и конкурсе Секретаријата намењене произвођачима вина у Војводини.

„Ово Удружење враћа винарство и виноградарство на место на ком су некада били. Када је реч о овој области, у току је израда плана промоције наших вина за следећу годину. На више од десет локација у региону и у Европи направићемо ‘Дане Војводине’ који ће имати за циљ да што боље промовишу све оно што Војводина јесте, а то су свакако и врхунска вина“, рекао је Иванишевић.

Он је најавио посебну линију подршке за наредну годину када ће Секретаријат члановима Удружења представити концепт који подразумева промоцију вина на месту производње како би што већи број винара и виноградара регистровао своје туристичко-угоститељске објекте, а додао је да ће бити организоване и радионице на којима ће се винари едуковати о начину пријављивања на конкурсе.

Председник Управног одбора Удружења грожђа и вина „Срем – Фрушка гора“ Гордан Башић истакао је да Секретаријат годинама пружа подршку овој области и на најбољи начин промовише Фрушку гору као туристичку дестинацију и специфично винско подручје.

fixed-img