Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 01.03.2024

Иванишевић: Неопходно улагање у конгресни туризам

Читај ми

Читај ми
AA

„Покрајински секретаријат за привреду и туризам својим мерама подржава развој конгресне индустрије и конгресног туризма, као једног од главних покретача вишедневних туристичких аранжмана који се односе на специфичну циљну групу, односно на стручњаке у одређеним областима, који ће даље пренети утиске о боравку у нашој земљи“, истакао је покрајински секретар Ненад Иванишевић на отварању 12. Конгреса стоматолога Војводине, који се одржава 1. и 2 марта у Новом Саду, под покровитељством покрајинских секретаријата за здравство и за привреду и туризам.

Како је Иванишевић додао, циљ конкурса ресорног секретаријата за подршку конгресном туризму јесте да се организовањем конгреса Нови Сад врати на мапу конгресних центара, као пре пандемије вируса корона.

„Концепт конгреса усмерен је ка остваривању већег броја ноћења, као и да се наша земља маркетиншки прикаже у најбољем светлу на овом специфичном туристичком тржишту“, казао је Иванишевић.

Дванаести Конгрес стоматолога Војводине организује Удружење српских стоматолога имплантолога – Европске асоцијације денталних имплантолога, уз подршку Стоматолошке секције Друштва лекара Војводине Српског лекарског друштва.

Окупиће више стотина учесника из Србије, региона и света, а акредитован је за лекаре, стоматологе, фармацеуте, биохемичаре, медицинске и стоматолошке сестре, здравствене и зубне техничаре.

Тематски је акценат на примени вештачке интелигенције, робота и дигиталне технологије у стоматологији, терапији дегеративних реуматских болести, као и на савременом приступу пацијентима са протезним стоматитисом. Важан сегмент посвећен је и области туризма, односно денталном туризму и маркетингу, који поред стручне услуге генерише и већи број долазака страних туриста у нашу земљу.

Секретару Иванишевићу је овом приликом уручена захвалница за допринос реализацији овог међународног конгреса.

fixed-img