Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 10.07.2024

Иванишевић обишао радове на уређењу спортско-рекреативних терена на новосадском кеју

Читај ми

Читај ми
AA

На Сунчаном кеју код Веслачког клуба „Данубиус“ у Новом Саду, покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обишао је радове на уређењу седам спортско-рекреативних терена.

Иванишевић је истакао да је иницијатива за овај пројекат потекла из Покрајинске владе и да је резултат заједничког деловања.

„Овде је реч о спремности Града Новог Сада да конкурише са квалитетним пројектима, али и доброј вољи Владе Републике Србије и Покрајинске владе, као и ресорног министарства да то и подрже”, рекао је Иванишевић.

Покрајински секретар је изнео и да су подаци у туризму за АП Војводину у првих пет месеци ове године, а у односу на исти период у рекордној 2023. години, веома повољни и показују раст од 9,1 одсто.

“Tо показује да управо овакви пројекти у туристичкој инфраструктури доприносе још већем интересовању домаћих и страних туриста за нашу покрајину”, нагласио је Иванишевић, подсетивши да је при крају израда и пројектно-техничке документације за бициклистичку стазу Петроварадин – Беочин, која се уклапа у пројекте уређења приобаља Дунава.

Државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић је истакао  да је ово реализација капиталног пројекта у области туристичке инфраструктуре у оквиру Подунавља, а који ресорно министарство спроводи у сарадњи са осталим министарствима у Влади Републике Србије од 2023. године.

„У Новом Саду је реконструисано укупно десет спортско-рекреативних садржаја, и ово је први пројекат завршен у том циклусу. Ми у околини Новог Сада и подручју које гравитира ка Граду, радимо још пристаниште у Баноштору чији завршетак је планиран наредне године, а ради се и Туристичко-информативни центар на Фрушкој гори”, рекао је Кандић и додао да ће ови пројекти бити замајац за развој туризма не само на територији Новог Сада, већ и АП Војводине.

Кандић је указао да туристички промет, у првој половини године, у Новом Саду бележи раст од шест одсто, те да ће и ови нови садржаји у граду донети додату вредност свеобухватној понуди.

Обиласку је присуствовао и члан Градског већа за управу Милован Амиџић. 

fixed-img