Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 29.06.2024

Иванишевић отворио 13. међународну манифестацију „Дан Дунава“ у Баноштору

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић отворио је данас 13. по реду манифестацију „Дан Дунава“ у Баноштору.

Ову међународну манифестацију, која се обележава у четрнаест европских земаља потписница Међународне конвенције о сарадњи за заштиту и одрживо коришћење реке Дунав, организовале су Туристичка организација општине Беочин и Месна заједница „Баноштор“, под покровитељством Општине Беочин и уз подршку Секретаријата.

Том приликом, секретар Иванишевић је истакао да се Општина Беочин профилише као значајна туристичка дестинација у Војводини.

„Влада Републике Србије и Покрајинска влада су препознале Беочин као важно место у погледу туризма. При крају је израда пројектно-техничке документације за изградњу пешачко-бициклистичке стазе Петроварадин – Беочин на месту старе пруге, како би се што више промовисали Дунав и мање средине“, рекао је Иванишевић.

Поред културно-уметничког програма, предвиђен је и такмичарски део манифестације који подразумева турнир у малом фудбалу, као и надметање у спортском риболову и у кувању рибљих котлића.

Ове године, посебна пажња је посвећена најмлађима у оквиру едукативних радионица о очувању еко-система реке Дунав. Посетиоци су имали прилику да се упознају са различитим аспектима заштите животне средине и моделима превазилажења проблема загађења воде и утицаја на околину.

 

fixed-img