Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, недеља, 09.06.2024

Иванишевић отворио Фрушкогорску винску шетњу у Иригу 

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић  отворио је овогодишњу Фрушкогорску винску шетњу  –  „Fruška Walk and Wine 2024“, на Рибарском тргу у општини Ириг, одакле је шетња започела по унапред утврђеној рути дугој 7,6 километара.

„Ово је један од најбољих начина да се промовише оно што Војводина има, а то су пре свега вредни људи. Покрајинска влада ће, као и до сада, подржавати ову манифестацију и у будућности. Сигуран сам да је ово један од производа који можемо извести на страна тржишта и тако привући што већи број туриста. Према последњим показатељима, Ириг и Врдник јесу места која у Србији највише напредују у туризму према броју ноћења и посета”, рекао је Иванишевић. Он је додао да је ова манифестација свакако заслужна за такве резултате, те да је у протеклом мандату Покрајински секретаријат усмерио ка општини Ириг преко 40 милиона динара, чиме је показана спремност да се још више улаже у туристичке потенцијале ове општине.

Манифестацију организује Туристичка организација Војводине, уз подршку Покрајинске владе, Општине Ириг, Гаранцијског фонда АП Војводине, Развојног фонда АП Војводине, ЈП Национални парк „Фрушка гора”, Удружења произвођача вина и грожђа са ознаком географског порекла „Срем- Фрушка гора” и Винске престонице.

Директор Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић је нагласила да је ове године интересовање за ову манифестацију чак два и по пута веће него прошле године.

„Ове године  ће посетиоци у оквиру Фрушкогорске винске шетње имати прилику да прошетају живописним крајевима Ирига, те да дегустирају локалне специјалитете на сваком од шест пунктова и пробају врхунска вина осамнаест домаћих винарија”, рекла је Павловићева.

Присутне је поздравио и председник општине Ириг Тихомир Стојаковић, а шетњи су учествовали и директор Развојног фонда АП Војводине Горан Савић и директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић.

Шетња је планирана у групама од око 70 посетилаца, које предводе водичи. Посетиоци ће проћи поред урбаног дела Ирига, манастира Ново Хопово, иришких винограда, фрушкогорских салаша, природног извора из доба Марије Терезије, а потом се вратити на Рибарски трг кроз порту цркве Светог Николе.

Учесници су се најпре окупили у дворишту ССШ „Борислав Михајловић Михиз“ у Иригу, чија се настава одвија по дуалном моделу, а поред смера кулинарски техничар, увели су и смер виноградар – винар техничар.

fixed-img