Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 22.03.2024

Иванишевић отворио Новосадски сајам вина

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић отворио је данас Новосадски сајам вина, који је подржао ресорни секретаријат као једну од важних градских манифестација за унапређење винског туризма, и који је окупио 30 произвођача вина из Србије, Италије и Мађарске.

Након обиласка штандова на којима су се представили произвођачи вина и прехрамбених производа, секретар Иванишевић је посебно указао на значај манифестација посвећених туристичкој понуди Војводине, али и оних које генеришу велики број посета и ноћења.

„Овај сајам је значајан за промоцију Републике Србије и АП Војводине. Ово данас јесте, у неку руку, и такмичење винара из Мађарске, Италије и наше земље. Републичка и Покрајинска влада, заједно са секретаријатима који подржавају овакве манифестације и подизање засада винограда, са удружењем ‘Срем – Фрушка гора’ успешно су стигли до тога да сада говоримо о врхунским српским винима. Међутим, ту није крај, јер сада она морају да нађу пут до врхунских тржишта“, истакао је Иванишевић и додао да ће Секретаријат путем сајамских манифестација наставити да промовише српска вина.

Он је навео да је по статистици, за период од јануара 2022. до јануара 2023. године, према подацима Привредне коморе Војводине, број посетилаца на територији наше покрајине већи за четири одсто, у чему велику заслугу имају управо манифестације.

Новосадски сајам вина се одржава до 24. марта у Хали 1 Новосадског сајма. Изложбени део који посетиоцима пружа могућност дегустације и  куповине квалитетних вина биће употпуњен и стручним сегментом који обухвата едукације и предавања.

fixed-img