Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 26.09.2024

Иванишевић отворио Регионални сајам привреде у Новој Пазови

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић отворио је данас 17. по реду Регионални сајам привреде у Новој Пазови.

Манифестацију организују Привредна комора Србије, Регионална привредна комора Сремског управног округа, Општина Стара Пазова уз подршку Развојног фонда АП Војводине.

Сајам се одржава са циљем представљања привредних потенцијала и повезивања привредника, како би се реализовале нове пословне идеје и улагања у привреду Сремског округа.

Секретар Иванишевић је истакао да је кључно заједништво на свим нивоима у Републици Србији, као и на регионалном нивоу.

„Војводина је данас најразвијенија регија. Наша покрајина је седиште ИТ индустрије и њене примене у пољопривреди са највећом инвестицијом на Балкану, као и место изградње два аутопута. Ово је регија у којој је незапосленост испод девет одсто и у којој се сваког месеца бележи пораст броја туриста, посебно страних, од преко шест одсто. Војводина је најатрактивнији део Србије – и у привредном и у туристичком погледу“, рекао је Иванишевић.

У оквиру Сајма, који окупља велики број излагача и посетилаца из земље и иностранства, као и бројне делегације из региона, организовани су сусрети привредника, презентације, Сајам запошљавања и бројне промоције.

Излагачки програм чине метална и пластична галантерија, прерада дрвета, хемијска индустрија, ИТ опрема, грађевинарство, текстил, израда обуће, прехрамбена индустрија, механизација, пољопривреда, туризам и угоститељство.

На отварању су се обратили и председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, директор Регионалне привредне коморе Сремског управног округа Предраг Мујкић и министар привреде у Влади Републике Српске Војин Митровић.

fixed-img