Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 26.08.2024

Иванишевић посетио општину Ириг и реконструисани парк у Врднику

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић посетио је општину Ириг, где се састао са председником Општине Тихомиром Стојаковићем поводом отварања реконструисаног парка у центру Врдника.

„Управо је сарадња локалне самоуправе, Покрајинске владе и републичког Министарства допринела томе да Врдник буде најбрже растућа дестинација на територији Републике Србије у области туризма. Покрајински секретаријат је у претходне четири године уложио преко 40 милиона у развој туризма у општини Ириг и резултати су видљиви“, истакао је Иванишевић.

Он је додао да је на данашњем састанку договорен наставак сарадње Секретаријата са овом локалном самоуправом, те да се у реконструисаном парку уведе бесплатан интернет за све кориснике и финансира постављање видео надзора на раскрсницама у туристичким местима.

„Задовољство је бити у општини која у овом тренутку има двадесет пројеката спремних за финансирање, што показује активност локалне самоуправе и то да ће Министарство туризма и омладине и Покрајински секретаријат за привреду и туризам моћи да подрже добре пројекте”, рекао је Иванишевић.

Државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић је рекао да уређени парк као нови туристички садржај, већ оправдава своју сврху.

„У овој општини је евидентиран раст страних гостију од 72 одсто у односу на исти период прошле године, а Бања Врдник је по укупном броју долазака страних туриста претекла Врњачку бању.Поред станова у новоградњи, изградње новог хотела у Иригу, нових хотелских капацитета у Бањи Врдник, имамо и пораст броја газдинстава која се баве туризмом на територији ове општине”, указао је Кандић.

Према речима председника општине Ириг, реконструисани парк је и један од највећих и најлепших пројеката који су спроведени у последњих шест година.

„Ово је вредна инвестиција за Бању Врдник и ово туристичко место, те очекујемо сарадњу и у наредном периоду са Министарством и Секретаријатом”, рекао је Стојаковић и додао да су тренутно у току радови на уређењу општинског здања, док ће у наредне три године бити адаптиране и преостале три старе зграде у центру Ирига.

fixed-img