Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, среда, 27.03.2024

Иванишевић посетио сајмове запошљавања на Пољопривредном и Економском факултету у Новом Саду

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић посетио је данас Сајам запошљавања на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду и Сајам праксе и запошљавања на новосадском Одељењу Економског факултета у Суботици, које је подржао ресорни секретаријат.

„Све више факултета организује сајмове запошљавања и све већи број фирми препознаје потребе тржишта рада. Можемо да говоримо о практичној примени знања, а то показује и вољу факултета да се што више приближе привреди“, рекао је Иванишевић и додао да Република Србија и АП Војводина имају ниску стопу незапослености – од само девет одсто – и да овакве манифестације могу да утичу на њено додатно смањење.

Други Сајам запошљавања, који се реализује у организацији Пољопривредног факултета – Центра за развој каријере, окупио је двадесет компанија којима су неопходни млади стручњаци са смерова које нуди тај факултет.

На скупу се обратио и декан Пољопривредног факултета Недељко Тица, који је истакао да су студенти самостално организовали Сајам и окупили заинтересоване фирме.

„Сајам запошљавања је значајан јер су се студенти определили да развијају предузетнички дух“, изјавио је Тица.

Сајам праксе и запошљавања на новосадском Одељењу Економског факултета у Суботици окупио је близу тридесет компанија које младим дипломцима и постдипломцима нуде добре прилике за посао.

На овом сајму присутнима су се обратили и државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић и декан Економског факултета у Суботици Небојша Гвозденовић, који је истакао да је мотив одржавања Сајма промена у студијским програмима у последњој акредитацији, као и да би наредне године требало обезбедити 600-700 пракси.

Успех овогодишњег Сајма праксе и запошљавања на Економском факултету, одржаног и у Суботици и у Новом Саду, резултат је интернационализације Факултета, те дугогодишњег унапређивања његових смерова и програма.

fixed-img