Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 07.09.2024

Иванишевић свечано отворио манифестацију 28. „Баношторски дани грожђа“ 

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић отворио је данас, у центру Баноштора, 28. по реду манифестацију „Баношторски дани грожђа“, којом се традиционално најављује почетак бербе на северним падинама Фрушке горе.

„Данашња манифестација се апсолутно уклапа у програм промоције Војводине у свету путем војвођанских вина”, истакао је Иванишевић. Он је подсетио да су ребалансом буџета опредељена значајна средства за промоцију привредних и туристичких потенцијала АП Војводине, а посебно  производа са овог подручја на светском тржишту.

Ресорни секретар је нагласио да винари са Фрушке горе представљају оно најбоље из Војводине.

„Секретаријат ће омогућити да се управо они представе на  Међународном сајму туризма у Новом Саду крајем новембра, у Лондону крајем октобра, а читаву наредну годину у целом свету оно што јесте најбоље из Војводине, а то су људи и врхунска вина”, поручио је Иванишевић.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић је истакла да постоји преко двадесет различитих манифестација на територији Општине, које осликавају различитости, лепоте и традицију тог поднебља, те да дуга традиција бербе грожђа ставља посебан акценат на село Баноштор и његове потенцијале.

Она је додала да поред бројних инфраструктурних пројеката, најзначајнији јесте изградња међународног путничког пристаништа у Баноштору, који ће овом фрушкогорском селу, као и самој општини донети рапидан развој привреде, туризма и локалне заједнице.

Отварање манифестације започело је  симболичним заједничким дефилеом учесника и доселом признања произвођачима најбољих вина.

Манифестацију су ове године организовали: Туристичка организација општине Беочин, Клуб виноградара и винара „Свети Трифун“  и Месна заједница Баноштор, а генерални покровитељ манифестације је Општина Беочин, уз подршку Културног центра општине Беочин и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

 

 

fixed-img