Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 03.10.2006

Изјава председника ИВВ мр Бојана Пајтића поводом саопштења Покрајинског одбора Г 17 плус

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 2. октобар – Поводом саопштења Покрајинског одбора странке Г 17 плус, председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић дао је следећу изјаву за јавност:
– До сутра би се могле набрајати афере које се везују за Г 17 плус: афера "Књаз Милош", Ериксон, Национална штедионица, "Панцир", али набрајање таквих ствари не води никудаНови Сад, 2. октобар – Поводом саопштења Покрајинског одбора странке Г 17 плус, председник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић дао је следећу изјаву за јавност:
– До сутра би се могле набрајати афере које се везују за Г 17 плус: афера "Књаз Милош", Ериксон, Национална штедионица, "Панцир", али набрајање таквих ствари не води никуда. Не бих се ни освртао на улогу Млађана Динкића у поступку доношења Устава, да он сам није изнео да се једна странка залагала за додељивање акциза за дуван, алкохол и нафтне деривате Војводини и за оснивање пореске управе Војводине, и тиме је по његовим речима "угрозила опстанак државе Србије", односно залагала се за стварање "нове Србије и Црне Горе". Сваком мора бити јасно да је он притом мислио на Демократску странку.
Тачно је да је Демократска странка тражила ове акцизе и да је тражила да се оснује пореска управа Војводине, као што је и тачно да су се Демократска странка Србије и Српска радикална странка сложиле са нашим предлогом и нису у томе препознале цепање државе. Поражавајуће је да је у томе цепање државе препознао једино Млађан Динкић. Поражавајуће је то због тога што је Млађан Динкић на челу странке која се декларативно залаже за аутономију Војводине.

fixed-img