Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 09.10.2006

Извршно веће усвојило Нацрт одлуке о оснивању Фонда за капитална улагања Аутономне Покрајине Вој

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 6. октобар – Извршно веће усвојило је на данашњој седници Нацрт одлуке о оснивању Фонда за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине. Фонд за капитална улагања треба да буде носилац реализације свих програма и пројеката капиталних улагања од покрајинског значаја и да обезбеди стабилне механизме који ће омогућити нове значајне инвестиције у АПВ. На тај начин биће створене претпоставке за даље унапређивање економије и квалитета живота грађана наше ПокрајинеНа данашњој седници покрајинско Извршно веће дало је сагласност за употребу средстава из сталне буџетске резерве, па ће тако 9,3 милиона динара бити усмерно за финансирање набавке уређаја за стерилизацију на Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици, а износ од 300 хиљада биће, на предлог Покрајинског секретаријата за демографију, породицу и друштвену бригу о деци, упућен породици Живковић из Србобрана, како би ова породица са седморо деце могла да адаптира своју неусловну кућу. Износ од 600 хиљада динара биће упућен НВО "Дечији покрет" из Банатског Карловца за изградњу отвореног игралишта у Локвама, као и дечијег игралишта у Владимировцима у општини Алибунар. У овој општини биће финансирано и замењивање столарије у школи "Доситеј Обрадовић" у вредности од 1,5 милиона динара. Износ од 3 милиона динара биће усмерен за завршетак основне школе "Бранко Радичевић" из Уљме, одељење у Ритишеву. Свота од 1,5 милиона динара биће усмерена Народној канцеларији председника Републике Србије као помоћ за реализацију пројекта изградње дечијег обданишта у Штрпцу, Косово и Метохија.
Извршно веће усвојило је, такође и Предлоге решења о помоћи у износу од 1,25 милиона динара општинској управи у Ковачици за опремање игралишта у објекту предшколске установе "Колибри", а Културно-просветном друштву Рома из Сонте биће омогућено учешће на међународном фестивалу Рома "Романе диверса" у Пољској.
Словачком војвођанском позоришту из Бачког Петровца биће упућено 500 хилљада динара за суфинансирање студија глуме, а Словачком културно-уметничком друштву "Херој Јанко Чмелик" из Старе Пазове за суфинансирање адаптације "Словачког народног дома".
Одобрено је и 100 хиљада динара Друштву композитора Војводине намењених финансирању концерта у Београду, из циклуса "Уметност тамбуре", као и износ од 300 хиљада динара намењених реноивирању просторија КУД "Пивнице" и реализацију пројекта интернационалне конференције "Енергија – извор егзистенције" у организације ВАНУ. Покрајински секретаријат за образовање и културу, у складу са данас донетом одлуком, финансираће објављивање монографије и снимање документарног филма "Шездесет година од досељавања Македонаца у АП Војводину", а сума од 287 хиљада динара биће усмерена МЗ Добрица, општина Алибунар, за санацију зграде ове месне заједнице. Покрајински секретаријат за локалну самоуправу финансираће изградњу резервоара за воду у Каравукову са 4,5 милиона динара.

fixed-img