Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 27.04.2024

Конференција поводом другог циклуса обука стартап академије женског предузетништва

Читај ми

Читај ми
AA

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић отворио је данас конференцију „Change the game“, односно други циклус обука у оквиру прве дигиталне платформе женског бизниса у Србији и региону „ОснаЖене“, коју подржава ресорни секретаријат.

Иванишевић је истакао да се оваквим пројектима пружа подршка како би пословна клима у нашој земљи и региону напредовала и како би се жене што боље повезале на пољу предузетништва.

„Ово је резултат још једне добре сарадње. У региону предњачимо у овој области. Не утичемо на то којим ће се бизнисом жене бавити, већ желимо да створимо оквир у коме ће им то бити омогућено”, рекао је Иванишевић и подсетио на то да је ресорни секретаријат у претходном мандату определио близу 150 милиона динара за женско предузетништво.

Оснивач платформе „ОснаЖене” др Индира Попадић истакла је да је платформа настала након успешно спроведене стартап академије женског предузетништва под покровитељством ресорног секретаријата. Додала је да су њене предности повезивање, приступ широком спектру едукација, укључујући и онлајн курсеве, вебинаре и радионице, као и подршка која је неопходна за успешно пословање.

Присутнима се обратио и члан Градског већа за привреду Новог Сада Милорад Радојевић.

Обука у оквиру академије женског бизниса је акредитована и траје два месеца, а обухвата 300 полазница које желе да покрену или унапреде посао.

fixed-img