Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 16.09.2006

Конференција за новинаре Војвођанске академије наука и уметности

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 7. септембар – Поводом обележавања две године постојања Војвођанске академије наука и уметности, председник ВАНУ, академик Јулијан Тамаш, са сарадницима, секретаром Одељења за природне и техничке науке проф. др Милорадом Милорадовим и секретаром Одељења друштвених наука и уметности, проф. др Јожефом Салмом, одржао је конференцију за новинаре на којој је известио јавност о досадашњим активностима АкадемијеНови Сад, 7. септембар – Поводом обележавања две године постојања Војвођанске академије наука и уметности, председник ВАНУ, академик Јулијан Тамаш, са сарадницима, секретаром Одељења за природне и техничке науке проф. др Милорадом Милорадовим и секретаром Одељења друштвених наука и уметности, проф. др Јожефом Салмом, одржао је конференцију за новинаре на којој је известио јавност о досадашњим активностима Академије. Говорећи о пројектима и активностима ВАНУ-а, Јулијан Тамаш је истакао да ова Академија има за циљ реализацију међународних пројеката, који ће, уз сарадњу са суседним земљама и земљама средње Европе, допринети приближавању АП Војводине европским интеграцијама. Овом приликом, најављена је и научна конференција, под називом "ВАНУ на путу ка европским интеграцијама", која ће бити одржана 12. септембра у Скупштини АП Војводине.
Током протекле две године, ВАНУ је своје активности усмеравао ка регионалној сарадњи, о чему сведочи рад на осам регионалних и међународних пројеката. Како је истакнуто, током наредног периода, очекује се избор за нове чланове Академије. Кандидовање чланова је завршена, а избор нових очекује се већ током септембра.
Јулијан Тамаш је истакао да се ВАНУ бави и издавачком делатношћу, о чему сведочи и покретање едиције Академске беседе, а о досадашњем раду сведочи и Годишњак за 2005. годину. Очекује се, такође, да ће се у наредном периоду обезбедити средства за штампање зборника радова ВАНУ, као и покретање фондације ове Академије.

fixed-img