Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, понедељак, 20.11.2006

Конференција за штампу поводом саветовања о политици запошљавања у пољопривреди

Читај ми

Читај ми
AA

  Нови Сад, 20. новембар – На конференцији за новинаре Покрајинског секретаријата за рад, запошљавање и равноправност полова најављено је саветовање под називом «Политика запошљавања у пољопривредној производњи, преради хране и развој руралних средина» које ће се у четвртак, 23. новембар 2006. године, одржати у великој сали Скупштине АП Војводине, са почетком у 9.30 часова.
Како је истакла покрајински секретар за рад, запошљавање равноправност полова Снежана Лакићевић Стојачић, у нашој земљи је највећи патриотизам створити нова радна места, што је једино могуће спровођењем активне политике решавања незапослености. Снежана Лакићевић-Стојачић изнела је податак да у АП Војводини има 277.878 незапослених, а да је од тога 20.328 образованих пољопривредних стручњака. Она је изразила наду да ће се закључци са наведеног саветовања преточити у конкретне активности. Директор Покрајинске службе за запошљавање Мирјана Шуљманац Шећеров рекла је да је циљ саветовања да се сагледају могућности и мере за запошљавање младих и образованих особа у пољопривредној индустрији, преради хране, те да се размотри њихов потенцијални допринос развоју руралних средину у Војводини. Додала је да ће на саветовању бити приказани и примери добре праксе, те да је ово први у низу скупова оваквог типа на којима ће све релевантне институције заједнички покушати да пронађу решење за смањење незапослености кроз мере активног запошљавања.
Представник Регионалне привредне коморе Нови Сад, др Данило Томић истакао је да се запошљавањем младих стручњака решава социјални проблем, односно смањење незапослености и развојни проблем чији је основ недостатак ангажовања стручњака. Још је рекао да би за повећање стандарда и продуктивности у области пољопривреде идеално било комбиновати знање младих стручњака са искуством већ ангажованих стручних лица.
Саветовање «Политика запошљавања у пољопривредној производњи, преради хране и развој руралних средина» организује Покрајинска служба за запошљавање, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за рад, запошљавање и равноправност полова и Регионалном привредном комором Нови Сад.

fixed-img