Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 21.11.2006

Конференција за штампу поводом семинара ”Компас дечјих права”

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 21. новембар – Покрајински секретар задемографију, породицу и друштвену бригу о деци Новка Мојић и помоћникпокрајинског секретара за област образовања Даница Стефановић одржале суконференцију за новинаре, поводом Дана конвенције о правима детета.
Најављен је једнодневни семинар, под називом "Компасдечјих права", који ће бити одржан у среду, 22. новембра у Извршном већуАПВ, у сарадњи са Пријатељима деце Инђије и Фестивалом еколошког позоришта задецу из Бачке Паланке. Семинар се организује за новинаре који пишу о правимадетета, ради подизања нивоа сензибилисаности медија и јавности за права деце.
Покрајинско извршно веће, секретаријати за демографију,породицу друштвену бригу о деци и за образовање и културу, као и Фонд заразвој непрофитног сектора, учествују у припремању и реализацији програма оправима детета, у настојању да обезбеде даљи демократски развој друштва исигурнију будућности наредним генерацијама. На данашњој конеференцији било је речи и о потребиоснивања "дечјег омбудсмана" – институције која у свету већ постојии показује добре резултате, а штити права детета и сузбија насиље упородицама. Како је на конференцији наглашено, пројекти, програми и семинарипопут овога, указују на потребу да се старамо о породици и деци, као будућимносиоцима нашег друштва, као и стварању нових здравих генерација које ће исвојој деци обезбеђивати здрав живот у развијеном и демократски оријентисаномдруштву.

fixed-img