Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 25.05.2007

Конкурс за суфинансирање адаптације или санације основних школа и предшколских установа

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,25. мај – Покрајински секретаријат за енергетику иминералне сировине по овлашћењу Стручне службе за реализацију Програмапривредног развоја Аутономне Покрајине Војводине у оквиру спровођења мераенергетске ефикасности у зградарству расписао је Конкурс за доделу бесповратнихподстицајних средстава неразвијеним општинама у Аутономној ПокрајиниВојводини. Средства су намењена за суфинансирање адаптације или санацијеосновних школа и предшколских установа, у укупном износу од 9.000.000,00 (девет милиона) динара.Циљ конкурсаза суфинанасирање је спровођењемера енергетске ефикасности како би била смањена потрошња топлотне и електричне енергије запотребе загревања, припрему топле потрошне воде, осветљавањепросторија у основним школама и предшколским утановама. Подстицајна средствадодељују се и за суфинансирање топлотне изолације спољашњихзидова, кровова или подова, замену илисанацију спољашњих прозора и врата новимпрозорима и вратима са побољшанимтермичким карактеристикама. Такође, ова средства је могуће искористити зазамену, модернизацију котловских постројења и прелазак са чврстог горива илимазута на природни гас, или обновљиве изворе енергије као и замену старихсијалица и светиљки штедљивим сијалицама.
 Правоучешћа на Конкурсу имају оневојвођанске општине, које премакритеријуму економске развијености, спадају у неразвијене, а то су: Жабаљ,Ковачица, Мали Иђош, Нови Бечеј, Опово, Оџаци, Пландиште, Тител и Чока.
 Средстваза суфинансирање по овом Конкурсу додељиваће се бесповратно – до 50 проценатаод укупне инвестиционе вредности предвиђене пројектом,односно у максималном износу до 2.500.000,00 (два милиона и петстотина хиљада) динара по пројекту, док преосталидео вредности инвестиција, за наведене намене,обезбеђују сами учесници конкурса којитраје до 08.06.2007.године.  

fixed-img