Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 11.05.2007

Костреш и Егереши са представницима Одбора за културу и медије Парламента Мађарске

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 11. мај -Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш и потпредседник Скупштине АПВојводине Шандор Егереши примили су данас чланове Одбора за културу и медијеПарламента Републике Мађарске, са којима су разговарали о функционисању медијанационалних заједница у Војводини, као и о сарадњи војвођанског и мађарскогпарламента.Костреш је истакао вишегодишњу добру сарадњу парламената Војводине иМађарске и нагласио да су овакве посете од суштинског значаја за разменуискустава и унапређење у свим областима парламентарног живота.
«Сарадња Војводине и Републике Мађарске, као и сарадња са осталимземљама из региона и Европе, нама је изузетно важна јер доприноси нашемнастојању да Војводина буде «мост» између Србије и Европе и тиме помогнесвојој матичној држави у процесу европских интеграција», истакао је Костреш.
Председник Одбора за културу и медије мађарског парламента Иван Петеизразио је своје задовољство досадашњом сарадњом одбора двапарламента инаду да ће сарадњу наставити и скупштински одбори из других области.Пете је позвао делегацију Скупштине АП Војводине и Одбор заинформисањеда узврати посету мађарском парламенту.
Потпредседник Скупштине АП Војводине ШандорЕгереши подсетио је госте из Мађарске на недавну посету председнице мађарскогпарламента Каталин Сили Скупштини Војводине, као и на посету мађарског Одбораза пољопривреду, што јасно показује да је сарадња два парламента интензивна идобра.
Егереши је нагласио и да је један одстратешких циљева покрајинске администрације добра сарадња са Мађарском, јерје она наш први сусед ка Европској унији и поуздан партнер у процесу убрзавањаевропских интеграција наше државе.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕАП ВОЈВОДИНЕ   

fixed-img