Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, среда, 29.11.2006

Костреш и Кнежевић: Избори у Зрењанину заједно са парламентарним

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад/Зрењанин, 29. новембар – Председник Скупштине АПВојводине Бојан Костреш и председник општине Зрењанин Горан Кнежевић упутилису данас заједнички апел председнику Скупштине Србије Предрагу Марковићу да штохитније распише ванредне локалне изборе за Скупштину општине Зрењанин и тонајбоље за 21. јануар 2007. године, када ће се одржати и парламентарни избориу Србији.
Костреш и Кнежевић нагласили су, на конференцији за новинареу Зрењанину, да ова војвођанска општина која по својим резултатима убедљивопредњачи по броју уложених инвестиција у читавом региону, као и њени грађани,трпе последице увођења привремене управе и да се то стање, које ометанормално функционисање, мора веома брзо прекинути. Они су додали и да биодржавање избора у Зрењанину заједно са парламентарним изборима значајносмањило трошкове изборног процеса и показало висок степен одговорности државнихоргана.&рдqуо;Резултати које је постигла зрењанинска општина,градоначелник Кнежевић, људи са којима ради и локална скупштина су више негоимпозантни и представљају најбољи пример како једна општина треба да будеефикасна и у служби грађана.
Мислим да ниједна локална самоуправа, не само у Војводининего у целој Србији, није постигла овако добре резултате по питањузапошљавања својих грађана, инвестиција, довођења страних партнера иправљења доброг пословног окружења. Управо због свега тога се постављапитање како је могуће да најуспешнију локалну самоуправу у Војводини и Србијираспушта распуштена Влада Србије?&рдqуо;, нагласио је председник Костреш.Он је рекао и да ће се, уколико избори буду били одржани 21.јанура, најбоље показати да ли одлука Владе Републике Србије о распуштањулокалне самоуправе у Зрењанину има подршку грађана или грађани подржавајунапоре досадашње локалне администрације у пројекту евопског развојаЗрењанина.Председник војвођанског парламента данас је посетио и индустријскузону «Багљаш» на улазу у Зрењанин, где га је председник Кнежевић известио отоме да је целокупна површина Зоне, која је потпуно инфраструктурно опремљена,већ издата у закуп на 99 година. Према Кнежевићевим речима, осам великихинвеститора потписали су уговоре са општином, а укупна инвестициона улагања упрвој фази износиће преко педесет милиона евра. Кнежевић је нагласио и да јециљ ових улагања да до 2013. године «Зрењанин постане град без незапосленихи без сиромашних грађана».                                                                                              КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
                                                                                         СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img