Picture of the authorPicture of the author
/ Зрењанин, понедељак, 20.11.2006

Костреш: Избори у Зрењанину заједно са парламентарним

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 20. новембар – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш упутио је данас писмо председнику Народне скупштине Републике Србије Предрагу Марковићу у којем га је позвао да ванредне локалне изборе за Скупштину општине Зрењанин распише за 21. јануар 2007. године, када ће се одржати и парламентарни избори у Србији.
Указујући на то да је Влада Републике Србије 16. новембра 2006. распустила Скупштину општине Зрењанин и увела привремене мере у ову општину, Костреш је у писму нагласио да је неопходно да се ова ситуација што пре реши.
 «Као председник Скупштине АП Војводине, у чија овлашћења по Пословнику Скупштине АП Војводине спада и сарадња са скупштинама јединица локалне самоуправе, имам обавезу и дужност да вам се обратим са молбом да се оваква неодржива ситуација у највећој банатској општини што пре реши. Сигуран сам да је за грађане Зрењанина и нормално функционисање ове општине најбоље решење да се ванредни локални избори у општини Зрењанин одрже заједно са парламентарним изборима, заказаним за 21. јануар 2007. године. Сматрам да као председник Народне скупштине Републике Србије и као одговоран човек нећете дозволити да због несугласица политичких странака у Зрењанину трпе житељи ове општине и зато Вас позивам да што пре распишете ове изборе», навео је Костреш у писму и нагласио да би оваква одлука била у циљу рационализације организације и трошкова изборног процеса, јер избори за општине у којима су уведене привремене мере свакако морају бити расписани у року од три месеца.
Председник војвођанског парламента је председника Скупштине Србије подсетио и на то да су “грађани Зрењанина  веома осетљиви на прекрајање њиховог политичког опредељења исказаног на изборима и да нису спремни да прихвате једностране одлуке које се у њихово име доносе негде другде, па било то и на седници републичке владе&рдqуо;.
“Подсећам Вас да су крајем 1996. године и почетком 1997. године грађани Зрењанина организовали протесте против тадашњег режима Слободана Милошевића како би сачували своју изборну вољу а тадашњи одборници СО Зрењанин су десетак дана спавали у сали СО Зрењанин са истим циљем&рдqуо;, навео је Костреш у писму.
                                                                                                                                    КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА                                                                                                                                 СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ                       

fixed-img