Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 10.05.2007

Костреш подржао пројекат професионализације јавног сервиса Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,10. мај – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш подржао је пројекаткоји реализује Мисија ОЕБС у Србији, а који се тиче професионалног усавршавањаи обуке запослених на Радиотелевизији Војводине.Костреш је у разговору сазамеником шефа мисије ОЕБС у Србији Ентонијем Пахигијаном рекао да је уинтересу грађана Војводине да добију квалитетан војвођански јавни сервис којиће правовремено и објективно извештавати о дешавањима на територији Покрајине.

«Радиотелевизија Војводине каопокрајински јавни сервис мора да изражава све специфичности Војводине, њенумултикултуралности, мултиетничност и вишејезичност и у складу са тим треба и дасе одвија процес трансформације ове медијске куће у јавни сервис», истакао јеКостреш.

Заменик шефа мисије ОЕБС у СрбијиЕнтони Пахигијан захвалио је Кострешу на подршци коју је пружио ОЕБС-овомпројекту и изразио задовољство досадашњим током обуке запослених наРадиотелевизији Војводине, нагласивши да обуку врше експерти британског јавногсервиса ББЦ.

Састанку су присуствовали ишефица Одељења за медије мисије ОЕБС у Србији Драгана Николић Соломон ипредседник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић, који јетакође подржао ОЕБС-ов пројекат и заложио се за професионализацију јавног сервисаВојводине.КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ 

fixed-img