Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 19.07.2007

Костреш поздравља иницијативу министара чиласа и Динкића

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,19. јул – ПредседникСкупштине АП Војводине Бојан Костреш поздравио је данас најаву републичкогминистра економије и регионалног развоја Млађана Динкића и иницијативу републичкогминистра без портфеља Драгана чиласа да се члановима Владе Србије доставиуговор о давању концесије на изградњу, одржавање и коришћење аутопутаХоргош – Пожега, те да након тога буде доступан јавности. «Веома сам задовољан чињеницом да су министри из Владе РепубликеСрбије уважили моју вишемесечну иницијативу и показали интересовање за проблемдавања под концесију аутопута Хоргош – Пожега. Тај уговор никада није смео дабуде скриван од јавности јер је од изузетног значаја не само за Војводину, већи за читаву Србију», истакао је Костреш.
Председник Костреш је нагласио да очекује да ће, након ове иницијативе,министар за инфраструктуру Велимир Илић коначно дозволити да грађани ове земљесазнају под којим условима је аутопут Хоргош – Пожега дат под концесију, јер јеон очигледно тајна и за чланове Владе Србије.«Искрено сам зачуђен што чињеницом да ни сви министри у Влади нису досада видели уговор. То ме, с пуним правом, још више наводи на сумњу изакључак да постоје делови који се с намером крију од јавности. Зашто је тотако, надам се, сазнаћемо ускоро», истакао је Костреш
Председник војвођанског парламентаистакао је и да је веома задовољан чињеницом да потписани уговор више нијесамо ствар односа између републичке и покрајинске администрације, већ је постаотема и у самој Влади Србије.
«Стрпљиво ћемо сачекати да видимо да ли ће, након безуспешних покушајаод стране покрајинских органа, препоруке републичког повереника за информацијеод јавног значаја Родољуба Шабића, притиска стручне јавности и многих других,министар за инфраструктуту сада коначно почети да поштује закон и доставитиколегама из Владе овај уговор. Након тога, очекујем да он коначно будедостављен и нама», истако је Костреш.
Министар еконономије Млађан Динкић изјавио је јуче да је министар безпортфеља Драган чилас затражио на прошлонедељној седници Владе Србије да сесвим члановима Владе Србије достави уговор о концесији, наводећи да очекује даће после тога тај уговор бити објављен.  КАБИНЕТПРЕДСЕДНИКАСКУПШТИНЕАП ВОЈВОДИНЕ  

fixed-img