Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 07.06.2007

Костреш разговарао са председником Европског парламента Ханс-Герт Потерингом

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 7. јун – Председник Скупштине АП ВојводинеБојан Костреш изјавио је данас у Бриселу, на састанку са председником Европскогпарламента Ханс-Герт Потерингом, да је Војводина најкраћи пут Србије у Европу,не само у географском већ и у политичком и економском смислу.Костреш је нагласио да покрајинска администрацијана све начине афирмише и користи потенцијале покрајине, која мора бити очуванакао мултиетничка, мултиконфесионална и вишејезична регија.
"Војводина је мост између Србије и Европе и тоје наша највећа предност. Војводина никада није била нити ће бити пробелем, ниу Србији, ни у региону. Војводина може само да буде показатељ како проблемимогу да се реше", истакао је Костреш.
Председник Скупштине АП Војводине рекао јепредседнику Европског парламента и да не треба правити никакве паралеле измеђуВојводине и Косова."Не сме се заборавити да је Србија јединадржава у којој Војвођани желе да живе али исто тако се не сме заборавити ни даВојводина има право и да жели своју пуну аутономију", рекао је Костреш и нагласиода се Војводина залаже за потпуну децентрализацију и регионализацију Србије,која је предуслов за приближавање Србије европским интерграцијама.
ПредседникЕвропског парламента Ханс Герт Потеринг подржао је током разговора идеју даВојводина буде мост између Србије и Европе.Оње истако да је Србији место у Европској унији и да је добродошла, али да претога мора да у потпуности испуни све своје међународне обавезе. КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img