Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 15.11.2007

Костреш разговарао са представницима пијачних продаваца

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 15.новембар – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш разговарао је данасса представницима удружења и асоцијација пијачних продаваца Војводине о проблемима са којима су суочени уследнедостатка адекватне законске регулативе у овој области. Представници пијачних продаваца обавестили су председникаКостреша да у Србији, према званичним статистикама, више од 200 хиљада грађанаобезбеђује егзистенцију за себе и своје породице продајући робу на пијачнимтезгама, да већина веома тешко живи али да би то стање могло да се поправиуколико би надлежни имали бар мало слуха за њихове проблеме.
Према њиховим речима, бољом законском регулацијомтрговања на робним пијацама могла би да се побољша ситуација у овој области,што би довело и до спречавања и сузбијања «сиве економије». Они су као горућепроблеме навели то што се пред законом пијачни продавци изједначавају савласницима продавница, као и то што се цене за закуп тезги на пијацанаразликују од општине до општине и не постоји никаква категоризација. 
Председник Костреш рекао је представницима пијачнихпродаваца да је спреман да пружи пуну подршку њиховим настојањима.
«Спреман сам да испитамо све начине на који би ова областмогла да се законски регулише», рекао је Костреш. Он је нагласио да је ово јошједан од примера проблема који би могли бити решени брже и ефикасније даВојводина има законодавну власт. 
«Остаје нам да заједничким снагама, на све легитимне начине,покушамо да укажемо на потребу да се овај проблем реши», нагласио је Костреш.  
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img