Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 13.09.2007

Костреш: Развијање регионализма услов за напредак демократије

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад/Стразбур, 13. септембар– Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш изјавио је данас у Стразбуруда Војводина може да допринесе интеграцији Србије у европске структуре у онојмери у којој је аутономна.У говору на Форуму европскихскупштина, у организацији ЦАЛРЕ (Конференција законодавних скупштина европскихрегија) и Савета Европе, Костреш је истакао да од степена надлежости којеВојводина има зависи и њен допринос стабилности читавог региона.
"Војводина подржаварегионализацију Србије јер су европска искуства вишеструко показала везу измеђуразвијања регионализма и напредовања демократије", нагласио јепредседник Скупштине АП Војводине.
Костреш је током говора учесникеконференције упознао са свим специфичностима Војводине, као мултикултуралне,мултиетничке и вишејезичне регије, наглашавајући да су управо те карактеристикенајвеће богатство покрајине, али и богатство Србије.
Председник Скупштине АП Војводинеданас је разговарао са великим бројем званичника европских региона, који су члановиЦАЛРЕ.
ЦАЛРЕ је једна од најзначајнијихи најутицајнијих организација регионалне демократије у Европи, чији су чланови74 региона, који имају законодавну власт, из осам европских земаља. ЧлановиЦАЛРЕ су региони из Шпаније, Италије, Белгије, Аустрије, Немачке, Финске,Португала и Велике Британије.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ВОЈВОДИНЕ

fixed-img