Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 27.11.2007

Костреш са известиоцима Мониторинг комитета ПС СЕ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,27. новембар – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш разговарао једанас са известиоцима Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета ЕвропеАндреасом Гросом и Артемијем Карпенком о актуелној политичкој ситуацији уВојводини.

Председник Костреш је као тринајважнија циља покрајинске администрације истакао залагање Војводине дапомогне Србији у процесу европских интеграција, очување мултикултуралноси,мултинационалности и мултијезичности покрајине, као и очување војвођанскихекономских потенцијала.
Известиоце Мониторинг комитетанајвише је интересовао Статут АП Војводине, однос покрајине и републике, као имогућност даље регионализације Србије.«Војвођани нису задовољни новимУставом Србије, што су на референдуму јасно и показали. Ипак, покрајинскаадминистрација тај Устав поштује, а новим Статутом АП Војводине покушаћемо дадобијемо максимум надлежности за покрајину, а да при том ни једног момента неизађемо из оквира Устава Републике Србије», нагласио је Костреш.
Он је додао да се Србија још увекбори са оставштином политичког режима деведесетих година и да је решавања овогпроблема један од основних услова за изградњу грађанског и демократскогдруштва, као и сигуран пут у Европску унију.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img