Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 29.11.2007

Костреш са представницима Центра за регионализам

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,29. новембар – Представници новосадског Центра за регионализам проф. др ЈованКомшић и Александар Попов уручили су данас председнику Скупштине АП ВојводинеБојану Кострешу радове урађене у оквиру пројекта «Децентрализација у контекстуновог Устава Србије и ЕУ интеграција».Циљ овог пројекта је да наекспертској основи укаже на недостатке у новом Уставу Србије који се односе напитање децентрализације, као и да предложи решења и приближи их јавности.
«Децентрализација ирегионализација Србије основни су предуслови за даљи развој и напредак државеи њено приближавање Европској Унији», истакао је Костреш и додао да ћепрезентација пројеката који промовишу европске вредности увек наићи на подршкупокрајинске администрације.
Комшић и Попов су изразилизадовољство због тога што је Скупштина АП Војводине отворена за сарадњу саорганизацијама из невладиног сектора и обавестили председника Костреша да ћеовај пројекат бити презентован јавности кроз серију округлих столова, како биуказали на значај децентрализације Србије и већих надлежности Војводине уоквиру њене аутономије.
На пројекту «Децентрализација уконтексту новог Устава Србије и ЕУ интеграција» ради експертски тим који чинепроф. др Маријана Пајванчић, проф. др Јован Комшић, др Мирослав Прокопијевић,др Нађа Скендеровић Ћук и проф. др Снежана Ђорђевић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img