Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 24.05.2007

Костреш: Вратити Војводини њену имовину

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 24. мај – Председник Скупштине АП Војводине БојанКостреш оценио је данас да без враћања имовине, аутономија Војводине и даљеостаје само привидна и формална и да због тога Скупштина АП Војводина намеравада убраза активности за враћање војвођанске имовине, као и имовине локалнихсамоуправа.
Костреш јеистакао да су новим Уставом Републике Србије изневерена очекивањаграђана Војводине да ће им бити враћено правода управљају својом имовином, које им је отето 1995. године Законом осредствима у својини Републике.

«Беззакона о имовини територијалне аутономије и локалне самоуправе Србија ће идаље остати најцентрализованија држава у Европи. Централизованим располагањеми управљањем материјалним добрима, Србија ће и даље кршити документе Савета Европе. Повеља СаветаЕвропе и Препорука Конференције регионалних и локалних власти Савета Европеналажу да регионална аутономија и локална самоуправа имају и своја материјалнасредства. Док се то не оствари Србији су затворена врата Европе и њенаинтеграција у европски политички и економски поредак» истакао је Костреш и најавио да ће, у циљуубрзавања акције за враћање имовине Војводини, у Скупштини АПВојводине, уоквиру циклуса „Куда иде Војводина?", 28. маја 2007. године у 10,00 часова одржати округли сто са темом„Имовина Војводине". 

На округлом столу ће учествовати експерти и људи саискуством у управљању имовином територијалне аутономије и локалне самоуправе.Кабинет председника Скупштине АП Војводине   

fixed-img