Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, субота, 04.08.2007

Костреш:Предочити уговор о концесији

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 4. август – Председник Скупштине АП Војводине Бојан Костреш најоштрије је осудио најновије одлагање објављивања Уговора о концесији за изградњу, коришћење и одржавање путног правца од Хоргоша до Пожеге."Запањен сам информацијом да су се представници Владе Републике Србије поново оглушили о легитмне захтеве покрајинске администрације да се јавности, грађанима Војводине и Србије, предочи уговор који се, у крајњој линији, понајвише и тиче њихове будућности. Из тих разлога поново захтевам од Владе Републике Србије и премијера Војислава Коштунице да коначно обелодане уговор о концесији, за шта су уосталом постигли сагласност на седници Владе Србије. Мислим да је крајњи тренутак да ова Влада и премијер Коштуница почну да воде рачуна и о интересима грађана Војводине, грађана Аутономне покрајине, која је као што је познато саставни део Републике Србије", нагласио је Костреш.
Он је додао и да од Владе Републике Србије и премијера Војислава Коштунице очекује да одмах реагују или да одговоре на питање да ли је министар Велимир Илић важнији од истине и интереса грађана ове земље.
"Желео бих да грађане наше земље јавно обавестим да немам намеру да одустанем од свог захтева да се јавно стави на увид уговор о концесији. Свестан сам да министар Илић жели да по сваку цену, из само њему познатих разлога, сакрије детаље овог уговора али исто тако моја обавеза је да се у име грађана Војводине, такође по сваку цену, борим против таквог вида политичког насиља над истином", рекао је Костреш.
Председник Костреш је подсетио да је писменим путем у неколико наврата, а последњи пут 13. јуна 2007. године, од Владе Републике Србије тражио увид Уговор о концесији за изградњу, коришћење и одржавање путног правца од Хоргоша до Пожеге. КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА
СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ
   

fixed-img