Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, петак, 24.05.2024

Маја Гојковић отворила 12. Олимпијске спортске игре ученика Србије

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић отворила је данас 12. Олимпијске спортске игре ученика Србије, које се ове године одржавају у Новом Саду, где ће се до 30. маја такмичити преко 6.000 ученика основних и средњих школа из целе земље у 15 спортских дисциплина.

Председница Гојковић је истакла значај ове спортске манифестације, која се по први пут организује у Новом Саду, након паузе од осам година.

„Одавде ћемо данас у свет послати најлепшу слику наше земље, са више од шест хиљада ђака који ће се наредних дана такмичити за своје тимове и школе. Учешће на овогодишњим Олимпијским спортским играма ученика узеће 550 тимова из свих крајева Србије“, казала је Гојковићева.

Она је нагласила да су посвећеност и ентузијазам који показују наставници важан покретач Олимпијаде.

„И због тога што сте ви и будући шампиони и будућност ове земље, а убеђена сам – и велики људи – вас, драга децо и наставници, морамо увек подржати“, поручила је Маја Гојковић и додала да су и сви они који су проносили спортску славу Србије такође били ђаци, који су прве кораке начинили управо у спорту.

Она је навела да је поносна што 50 година од настанка организованог такмичења у спорту у школама управо Нови Сад има част да их угости.

„У Новом Саду је други највећи савез за школски спорт у Србији и у њему  је скоро девет хиљада девојчица и дечака укључено у рад ове организације“, подсетила је председница Покрајинске владе  истичући да  су учесници овог такмичења бисер школског спорта у Србији.

Са овог спортског догађаја, окићени медаљама и пехарима, отићи ће више од 1.700 школских олимпијаца.

Одржавање Олимпијаде су финансијски подржали Министарство спорта и Министарство просвете Владе Републике Србије, Савез за школски спорт Србије и Савез за школски спорт Града Новог Сада.

Учеснике Олимпијаде, у Великој дворани Спенса, поздравили су и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

fixed-img