Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 14.05.2024

Маја Гојковић: Покрајинска влада ће наставити са континуираном подршком раду Црвеног крста Војводине

Читај ми

Читај ми
AA

Поводом Недеље Црвеног крста, која се обележава од 8. до 15. маја, председница Покрајинске владе Маја Гојковић примила је председника и секретара Црвеног крста Војводине Дејана Укропину и Бошка Митрашиновића.

На састанку одржаном у Покрајинској влади председница Гојковић је информисана о активностима ЦКВ током Недеље Црвеног крста, као и о плановима те организације за наредни период.

Председница Гојковић истакла је значај рада ове хуманитарне организације и људи који су посвећени овом послу важном за цело друштво.

Како је навела, Покрајинска влада ће и надаље наставити са континуираном подршком раду Црвеног крста Војводине.

„И ове године ће Покрајинска влада финансирати одмор и опоравак 450 деце из социјално угрожених породица у одмаралиштима Црвеног крста Војводине. За седмодневни боравак деце, у неколико смена, издвојено је 10,5 милиона динара, а средства су усмерена Црвеном крсту Војводине“,  нагласила је Маја Гојковић.

Малишани ће том приликом имати и организоване радионице у оквиру Летње школе Црвеног крста, које ће држати млади волонтери. Теме радионица су, између осталог, промоција хуманих вредности, заштита од трговине људима,  здравствено превентивне активности. Имаће прилику да науче и основе пружања прве помоћи и да се упознају са принципима и вредностима организације Црвеног крста.

Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина захвалио је на подршци Покрајинске владе којом је омогућена реализација досадашњих пројеката, који обухватају, поред волонтерског рада, и подршку раду народних кухиња.

fixed-img