Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, четвртак, 06.06.2024

Маја Гојковић уручила признања „Капија успеха“ најуспешнијима у туристичкој привреди

Читај ми

Читај ми
AA

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић уручила је данас признања „Капија успеха“, која Привредна комора Војводине додељује традиционално, 32. пут, најбољим компанијама и појединцима за постигнути квалитет услуга у области туризма.

На свечаности одржаној тим поводом у Хотелу „Пупин“, она је поручила да ће Покрајинска влада, како би се задржаo узлазни тренд у том привредном сектору, наставити да заједно са компанијама које овде послују гради још бољу туристичку понуду, улагањем у  инфраструктуру и развој постојећих потенцијала.

„Овогодишњи добитници признања ‘Капија успеха’ дали су велики допринос врхунским достигнућима домаћег туризма у 2023. години. Наша покрајина је прошле године по први пут у историји остварила преко два милиона посета туриста из иностранства“, навела је председница Маја Гојковић и додала да је зато можемо прогласити најуспешнијом годином у историји овдашњег туризма.

Она је нагласила да је носилац развоја туризма домаћи туриста, који се у последње време, чешће него раније, одлучује да одмор проведе у Србији.

„Тренутно, Покрајинска влада активно ради на реализацији пројекта Инфо-центра ЈП ‘Национални парк Фрушка гора’ на Иришком венцу, у вредности 170 милиона динара. У исто време, на месту некадашње пруге Петроварадин – Беочин ускоро ћемо добити потпуно нову зелену стазу дужине 17 километара, пројекат вредан близу 22 милиона динара“, навела  је Гојковић.

Председница Покрајинске владе истакла је да ћемо уз Фрушку гору, знатно квалитетнију туристичку понуду имати и у осталим деловима наше покрајине и честитала добитницима овог признања уз жељу да у будућности буду још продуктивнији.

Присутнима су се обратили и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председница комисије за доделу овог признања Наташа Павловић. Догађају су присуствовали и председник Скупштине АП Војводине Балинт Јухас и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Добитници овог признања су и Хотел „Пупин“ у Новом Саду у категорији градског туризма, „Музеј Тера“ у Кикинди у категорији културно- историјског туризма, Манифестација „ Дани пива“ у Зрењанину у категорији манифестационог туризма, Винарија „Винчић“ у Ердевику за квалитет услуга у категорији винског туризма и „Вила Вико“ у Ченеју у категорији руралног туризма.

Добитник специјалног признања које додељује Привредна комора Војводине припало је Данку Денешу за унапређење и афирмацију рецептивног туризма и промоцију АП Војводине као туристичке дестинације.

fixed-img