Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 04.12.2007

Медијација још једна од могућности

Читај ми

Читај ми
AA

Поводомпрвог семинара о примени Одлуке о равноправности полова у АП Војводини зафункционере и запослене у покрајинској управи
                        Медијација јошједна од могућности
  Нови Сад, 4. децембар – Данасје на у хотелу „Норцев" на Фрушкој Гори одржан први од три планиранаједнодневна  семинара за фукционере и запослене у покрајинској управи подназивом „Примена Одлуке о равноправностиполова у АП Војводини".  Циљ семинара је да допринесеунапређењу примене прописа у области равноправности полова, бољем разумевањуОдлуке о равноправности полова и њене важности за остваривање стварнеравноправности међу половима у свим областима и на свим нивоима одлучивања.
  Учеснике су у имеорганизатора поздравили др Петар Теофиловић, покрајински омбудсман и ДаницаТодоров, заменица за равноправност полова, а излагање су имале проф. дрМаријана Пајванчић, једна од ауторки Одлуке о равноправности полова, ЗоранаШијачки, саветница за родну равноправност Канадске агенције за међународниразвој и Биљана Малетин, тренерица Тима ТРИ за родну равноправност И
  злагања и дискусије субиле усмерене ка могућностима примене Одлуке у органима управе, као и омогућностима и значају промовисања њених суштинских вредности за добробитдруштва у целини. На првом семинару је учествовало20 представника тринаест позваних покрајинских секретаријата и другихпокрајинских институција, а на другом и трећем семинару очекује се учешће јошчетрдесет особа.
 Семинаре „Примена Одлуке оравноправности полова у АП Војводини" за функционере и запослене у покрајинскојуправи организује Покрајински омбудсман уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.      

fixed-img