Picture of the authorPicture of the author
/ Нови Сад, уторак, 25.09.2007

Међународна конференција у организацији Скупштине Војводине, Савета Европе и ЦЛРАЕ

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад,25. септембар – Савет Европе, Конгрес локалних и регионалних власти Европе(ЦЛРАЕ) и Скупштина АП Војводине организују 8. октобра у Новом Саду великуМеђународну конференцију «Регионалне и локалне власти на путу стварања већедемократске кохезије».Током посете председникаСкупштине АП Војводине Стразбуру, договорено је да војвођански парламенторганизује ову конференцију, на којој ће учествовати званичници Савета Европе и ЦЛРАЕ, представници региона који су чланови ове организације као и региона изокружења са којима Војводина традиционално сарађује.

«То што је нашој покрајини иСкупштини АП Војводине поверена организација овог значајног скупа, у моментупредседавања Србије Саветом Европе, још једном потврђује чињеницу да јеВојводина незаобилазни учесник у креирању демократских институција ипостизању европских стандарда у Србији. Не само да је Војводина мост којиСрбију спаја са Европом, већ се оваквим поверењем од стране Савета Европепотврђује и да је Војводина најозбиљнији партнер са којим Европа рачуна уевропским интеграцијама Србије», нагласио је председник Костреш.

Једнодневну конференцију увеликој сали Скупштине АП Војводине отвориће председник покрајинског парламента Бојан Костреш, министар за државнууправу и локалну самоуправу Милан Марковић и Халвдан Скард, председник Конгресалокалних и регионалних власти Савета Европе, КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ АП ВОЈВОДИНЕ

fixed-img