Picture of the authorPicture of the author
/ Суботица, среда, 06.06.2007

Министар пољопривреде Милосављевић и председник ИВВ Пајтић разговарали са пољопривредницима

Читај ми

Читај ми
AA

Нови Сад, 6. јун – Министри у Влади Србије – запољопривреду др Слободан Милосављевић и за екологију др Саша Драгин ипредседник Извршног већа Војводине мр Бојан Пајтић разговарали су у Мастерцентру на Новосадском сајму са пољопривредним произвођачима и представницима14 струковних удружења из Војводине.- Долазак новог министра пољопривреде у Војводину и овај вид сарадње сапољопривредницима је доказ да се политика у аграру неће водити кабинетски. Циљ је да се заједнички изборимо сапроблемима у пољопривреди. Извршно веће Војводине  је до сада имало партнерски однос сапољопривредницима и од новог министра очекујемо подршку за 100 евра по хектаруза регистрована пољопривредна газдинства индивидуалних пољопривредних произвођача,субвенције у сточарству и двокружни систем давања у закуп државногпољопривредног земљишта – рекао је војвођански премијер мр Бојан Пајтић.

Републички министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др СлободанМилосављевић је рекао да је у овој области начињено доста помака и да сенаставља са стратегијом усаглашавања аграра у Србији са стандардима ЕУ. 
– Поред обезбеђивања билансних потреба становништва за пољопривреднимпроизводима и тржних вишкова за извоз, циљ  нам је  да побољшамо квалитет живота на селу. Стратегијаразвоја пољопривреде ће се допунити, донеће се закони који из ње произилазе икоординисаће се рад свих инспекцијских служби у оквиру Министарства – навео јеминистар Милосављевић. Што се тиче  аграрног буџета за овугодину, у сарадњи са Министарством финансија се улажу напори да буде довољанда се обезбеди 100 евра у просеку по хектару обрадиве површине за индивидуалнепољопривреднике. На питање бивше министарке пољопривреде Иване ДулићМарковић која је присуствовала скупу, Слободан Милосављевић је одговорио да сезалаже за двокружни систем код издавања у закуп државног пољопривредногземљишта, како би се избегла "тајкунизација" у овом домену.Своје захтеве изнели су иприсутни пољопривредници и представници Удружења земљорадника севернеВојводине, Удружење сељака суботице, Удружење одгајивача свиња Бајмок,Удружење пољопривредника Савино Село, Удружење пољопривредника Ковиљ,Удружење пољопривредника Ковин, Удружење пољопривредника Бечеј, Удружењепољопривредника Суботица, Клуб произвођача Чантавир, Удружење сељака СтариЖедник, Удружење пољопривредника Змајево, Удружење пољопривредника Мошорин,Удружење пољопривредника Сомбор и Удружење пољопривредника Пећинци. Својеставове о аграрној политици, у брошури под називом "Министарствупољопривреде на знање" , презентовао је и Клуб 100П плус.

fixed-img